Rispannkakor med kokosmjölk och kardemumma smak.
Dem här pannkakor är såå saftiga, fluffiga och otroliga goda.
Dem tar sin tid att laga men dem är värda för varje minut, om du vill förkorta tiden, använda rismjöl stället att blötlägga riset övernatten.
Recept
2 dl basmatiriset blötlägga övernatten.
1 burk kokosmjölk
1 tsk jäst
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
1 dl mjöl
nypa salt.
Gör så här
Börjar med att tvätta riset flera gånger och blötlägga sedan övernatten.
Sila av riset ordentligt. Lägg alla ingrediensen i en matberedare och mixa till pure.
Häll över i en skål och plast in och låt den jäsa 2 – 3 timmer.
Så här ser ut efter 2 timmer.
Stek pannkakorna en helt torr stekpanna
Stek ca 2 minuter och vända och lägg på locket.
Försätt att steka andra sidan tills den fått fint färg.