Wingstop är verkligen det godaste jag har ätit. Detta recept är min tolkning.
När jag och barnen åkte till London i somras hade de en hel lista med vad vi skulle göra under tiden. Att besöka en Wingstop-restaurang var en av punkterna. Idag gjorde jag min tolkning av detta recept och det blev succé. Barnen var så glada.
600 kycklingfilé
1 lök pulver
1 paprika pulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander malen
0,5 tsk gurkmeja
1 msk majonnäs
2 msk ägg
1,5 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 msk olja
svart peppar
salt
olja att fritera
Såsen
30 smör
4 st vitlöksklyftor
1 msk persilja
2 msk ajvar
1 tsk valfri chilisås (siracha)
1 msk vatten
salt och peppar .
Dela filéerna i lagom stora bitar eller fina strimlor och tillsätt alla ingredienser till kycklingen för att låta den marinera. Vispa ägget i en skål och förbered vetemjöl och ströbröd i separata tallrikar. Vänd kycklingfiléerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
Hetta upp olja i en panna och fritera dem i några minuter på varje sida tills de får en gyllene färg. Låt dem rinna av på papper. Under tiden, gör såsen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad vitlök, persilja, ajvar, chilisås, vatten, salt och peppar. Du kan servera såsen vid sidan av och hälla den över kycklingen. Hoppas att det smakar! Servera önskat tillbehör.
One Response
Hej:) vilket mått är det på paprikapulver och lökpulver?