Hel rostat majskyckling som marineras härligt kryddblandning, smör och vitlök.
Hur enkel som helts och riktigt festligt. Har även stekt potatisen tillsammans med kycklig.
SUPERGOD OCH SAFTIGT KYCKLING SOM HELA FAMILJEN KAN NJUTA.
Recept
1,3 g majskyckling
1 Hel vitlök
1/ 2 citron
1 rödlök.
Kryddat smöret
150 g smör
2 msk xawaash ( kryddblandning)
6 st vitlök riven
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika pulver
Citronsaft och citronzest från 1 citron
3 msk Koriander
1 tsk svartpeppar
2 msk salt
6 stora potatisar/ 8 små
3 st rödlök.
Gör så här
Börjare med att ta fram smöret , smöret ska vara rumstemperatur.
Skala vitlöken och hacka koriander.
Lägg i en skål smör med alla torra kryddor, tillsätt citronsaft och citronzest.
Torka kyckling med hushållpeppar ordentligt.
Salt och peppar inne i kyckling och öven på smörja hela kyckling kryddat smöret.
Plast in och ställa in kylen över natten.
Sätt ugnen 175 g. Tar ut kyckling 30 minuter innan.
Skär vitlöken mitten och dela löken 2.
Stoppa vitlöken, löken och citronen inne kyckling.
Skär potatisen lagom stora och dela löken 2 delar.
Lägg kyckling i en ugn form och lägg sidan om potatisen, löken.
Baka kycklig lägst ner i ugnen 2 timmer. Pensla kycklingen med sin egen smör efter varje halv timme.
Servera med önskat tillbehör.
Hoppas att ska smaka!