Xawaash – Somaliska kryddblandningen

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Ni var många som önskade recepten på xawaash, kryddblandningen som man använder mest av alltni Somaliska köket.

Recepten

1 dl spiskummi frön
1 dl korianderfrön
3 hel kanel
2 msk kardemummakaplar
1 tsk neylika
1 tsk pepparkorn.

Gör så här

Lägg alla ingredienserna i en torr stekpanna och rosta 3-5 minuter på låg värme. Låt svalna kryddor helt.

Mixa fint och Förvaras i kryddburk med lock. Gurkmeja och paprika pulver kan du ha en annan burk.

Vad tyckte du om receptet?

9 Responses

  1. Hur mycket gurkmeja och paprikapulver ska man använda?

    Hur mycket för tex varje msk?

  2. Eid Mubarak syster!
    Jag har en fråga kan man använda malda kryddor och blanda ihop liksom malen kanel, malen kardemumma, malen spiskummin och malen koriander? Eller måste man skaffa hela och rosta och sen mixa ihop? Och hur mixar man ihop dom, vad ska man använda för verktyg för att mixa dom?
    Tack så mycket🙂

    1. Eid Mubarak syster! Det funkar absolut att använda malen alla kryddor men själv tycker jag kryddorna dofter annorlunda när man rostar.

  3. receptet på kryddblandningen här och i boken är olika. Vilket av recepten rekommenderar du?.

    För övrigt en väldigt bra bok 🙂

    1. hej ! båda funkar bra men rekommenderar den i boken för att den ger mer smak i maten. Vad kul att du tyckte om boken, tack snälla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier