Apelsinkaka i långpanna med frosting

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Saftigt, lättbakat apelsinkaka i långpanna med krämigt och len frosting.

 

Recept för 20 bitar

 

5 st ägg

3 dl socker

4 dl vetemjöl

200 g smör

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 dl apelsin juice konrentrerad

apelsin zest från 2 apelsin

1 dl mjölk.

 

Frosting 

400 g philadelphiaost

100 g smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

zest från från 1 apelsin

 

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält, mjölken, apelsin juice. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten. Smörja panna med smör och puttra lite mjöl.

Häll ner smeten i pannan 20 x 30 cm.Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Under tiden  förbered frosting, vispa smör, florsocker och tillsätt philadelphiaost, vaniljsocker och försätt att vispa tills krämigt och fluffig. Bre frostig över kakan och låt stelna en stund.

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier