Elotes Mexikanska majskolvar är street food som passar till grillen. Grill majskolvar som toppas med massa gott.
Ni måste bara testa , Såå gott. Du kan antingen grilla eller steka med smör.
Recept 4 portioner
4 st färska majskolvar ca 1 kg
20 g smör
3 msk majonnäs
0,5 dl créme fräsch
25 g fetaost
1 dl Parmesan
1 liten vitlök riven (kan utesluta)
Nypa chiliflaks
Peppar och salt
2 msk koriander.
Gör så här:
- Börja med att smula ner fetaost i en bunke därefter tillsätter du majonnäs, créme fräsch, riven vitlök, parmesanost och chiliflaks.. Därefter rör du ihop och ställer in det i kylskåpet.
- Du kan välja antigen att dra bort skalet på majskolvarna eller enbart dra ner och göra en knut (se bild).
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltad vatten. Lägg i majskolvarna och låt det koka i cirka 7-10 minuter.
- Smält smör och sedan pensla smöret runt majskolvarna.
- Heta upp en stekpanna med lite smör och sedan stek majskolvarna tills de har fått en gyllene brun färg. (Du kan även välja att grilla på en grill).
- Lägg majskolvarna på en fat och pensla över med festost röran och avsluta med att toppa med parmesanost, koriander och chiliflaks.
Hoppas det smakar!