Ringra bateta är en Indiska ursprung rätt som kom i Östafrika i Tanzania. Otroligt smakrik och läckert gryta som du garanterat kommer laga ofta hemma hos dig. Det har blivit en stor favorit här hemma. Riktigt gott vegetarisk gryta.
Tillsammans med Chapati – Östafrikanska tunnbröd är supergoda.
Recept för 6 portioner
500 g aubergine
300 g potatisen
4 st färska tomater mixade , eller burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
2 tsk koriander pulver
1 tsk kummin pulver
1 tsk chili pulver eller paprika pulver
1 tsk gurkmeja
2 msk färska koriander
4 msk olivolja
1 buljongtärning grönsaks
1 tsk socker
salt och peppar.
1 dl kokande vatten
Gör så här, Satt ugnen 200 g.
Skala potatis och skär munsbitar. Finhacka auberginer och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och salt och rosta 25 minuter.
Hett upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära några minuter på låg värme. Tillsätt torra kryddor och rör runt lite. Lägg i tomatpuré och stek under omrörning. Häll över mixade tomater/ krossade tomater och smula ner buljongtärning och socker. Tillsätt vatten och blanda väl. Låt koka 15 minuter. Vänd i ugnsrostade grönsaker och smaka av salt och peppar. Avsluta med färska koriander och servera gärna med chapati.
Hoppas att ska smaka!