Beans. Ugandiska böngryta

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Älskar bönor av alla sort, billigt, mättande och riktigt gott.  jag har alltid olika  bönor min skafferi   som räddar min vardag.

Har du en burk böna hemma med 4 till ingrediens  så kan du fixa middag hur lätt som helst.

 

 

 

 

2 dl röda bönor blottlägg över natten / funkar bra med färdigt kokta

1 pkt krossade tomater

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1 grön chili

1 msk tomatpuré

1 msk timjan

1 tsk curry pulver

1 tsk  chili  / paprika pulver

3 st lagerblad

1 grönsaksbuljongtärning

1  dl vatten

salt och peppar

olja

 

Gör så här

 

Blottlägg bönor över natten.  I en  kastrull och lägg i blötta bönor, 1/ 2 lök,  2 st vitlöksklyftor  och häll över vatten.

Låt koka 45 minuter  eller tills bönorna är mjuka.  Skala löken, vitlöken och hacka även chili.

Hett upp olja i stekpanna och fräs tillsammans lök, vitlök och chili en stund.  Tillsätt  tomatpuré, timjan  och fräs 2 minuter.

Lägg i krossade tomter , curry pulver och smula ner buljongtärning.  Koka upp  och sänka värmen , låt puttra 10 minuter.

Lägg i lagerblad, bönor och vatten.  Blanda väl och låt koka 15 minuter. Smaka av salt papper.

 

Har serverat chapati men funkar bra med bröd/ ris. Önskar du dig recept för chapati , skriv sökrutan chapati.

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier