ugnsbakat kyckling med granatäpplesås och harissa krydda

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Syrligt, sött, het och smakrikt kyckling som sköter sig själv i ugnen.  Ni måste bara testa.

 

Recept

1,2 kg kycklingklubba

3-4 st gul lök/ rödlök

Såsen

0,5 dl granatäpplesås

2 msk tomatpuré

1 msk brunsocker

1 tsk kanel

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk svartpeppar

1 msk harissa krydda ( kan minska eller utesluta)

3 msk olja

4 st vitlök finrivet

3 msk vatten

Garnera

1 granatäpple

2 msk koriander /persilja.

 

Gör så här

Börjare med  att blanda ihop i en skål alla ingrediensen till såsen och lägg åt sidan.

Torka kyckling och i en ugnsforma.

Skala löken och skiva strimlor och lägg på kycklingen.

Häll över såsen och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmer eller över natten.  Satt ugnen 225g.

Baka mitten av ugnen 35-40 minuter.

Tar ut kycklingen och toppa granatäpple, koriander/ persilja.

Servera gärna med klyftpotatis och syrligt sallad.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier