Supergoda majsbiffar som serveras ungrostade blomkål och rödpaprika. Det kräver ingen tid och passar även som matlåda nästa dag.
Recept
700 g majs
1 ägg
1/2 gul lök
1 dl färska koriander
2 st salladslök
3 st vitlök
1,5 dl mjöl
olja och smör
salt och peppar.
Gör så här
Börjare med att skölja majsen och låt rinna ordentligt.
Lägg häften majsen och andra ingrediensen i en matberedare. Mixa till pure. Häll i en skål och tillsätt resterande majsen. Smaka av eventuellt salt och peppar.
Hetta upp olja och smör i stekpannan
Stek biffarna 2-3 minuter per sidan.
Låt dem rinna på hushållspeppar.
Har serverat med ugnrostade blomkål och rödpaprika och godaste såsen enligt mig.
Såsen
2 dl yoghurt
3 msk majonnäs
2 msk ketchup
2 msk chili sås
2 msk persilja finhackat
1 vitlök finriven
salt och peppar.
Gör så här
Lägg allt ingrediensen i en skål och blanda väl
Ställa in kylen tills servering.