Thai panang curry med kyckling och grönsaker

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Äkta panang curry är blanda godaste som finns. Kan variera mycket från kyckling till grönsaker, räkor, fisk, biff.

Recepten

500 g kycklinglårfile
2 burk kokosmjölk
2 msk panangcurry paste
1 msk tomatpuré (läs tips nedre)
1,5 msk fisksås
1 msk palmsocker
1 gullök
4 st morötter
1 röd paprika
4 st limeblad
1 liten broccoli bukett
Olja att steka.

Nästan allt ingredienser

Gör så här

Börjar med att hacka alla grönsaker och skär kyckling strimlor.

Hetta upp oljan i stekpannan och fräs båda panangcurryoch tomatpuré ca 2 minuter under omrörning.

Den här momentet är viktigt och det är grunden så slarva inte . Fräs ordentligt curry med olja.

Efter det lägg i gullök och kyckling och 2 minuter. Häll i kokosmjölk och rör runt lite. Låt puttra 15 minuter. Lägg i hackade morötter, fisksås, palmsocker och koka 10minuter. Koka upp lättsaltat vatten med annan kastrull och lägg i hackade broccoli och stänga av värmen.
Låt ligga broccoli 3 minuter och tar ut och lägg i såsen och även hackad paprika, limeblad . Blanda allt väl och smaka av eventuellt mer mer fisksås/ palmsocker.

Hoppas att ska smaka!

Tips, jag tillsätt tomatpuré på grund av färgs skull men om du tar starka så tycker att du ersätter med panangcurry paste stället.

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier