Mustigt och smakrikt linsgryta med jorsnötssmak. Ni måste bara testa detta recept sååå himla gott. Detta har serverad med chapati. Recept för chapati hittar du Här Chapati – Östafrikanska tunnbröd
EN ANNAN recept gröna linser med Italienska smak hittR DU HÄR Gröna linser med parmesanost och spenat
För 4 portioner
3 dl gröna linser
3 st tomater färska
2 msk tomatpure
1 gul lök
4 st vitlöks
1 msk ingefära
1 tsk spiskummin
1 grönsaksbuljong tärning
1,5 – 2 dl jordnötssmör
5 dl vatten
olja att steka
salt och peppar
2 msk koriander färska.
gÖR SÅ HÄR
Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära på låg värme 2 minuter. Lägg i tomat puré, spiskumminen och rör runt lite. Häll över hackade tomater, gröna linser och vatten. Smula ner buljongtärning och låt koka 15 minuter. Rör ner jordnötssmör och eventuellt mer vatten vid behöv. Blanda väl och sänka värmen och låt små koka 10 minuter till. Smaka av salt och peppar och lägg i koriander.
Servera gärna med tunnbröd.
Hoppas att ska smaka!