Ghanesiska spenat och kikärtsgryta

Kök

Afrikansk

Tid

40 min

Portioner

30

Svårighet

Enkel

Denna gryta är perfekt till matlåda, så gott

Instruktioner

Otroligt gott och riktigt smakrikt spenat och kikärtor.  Att man kan göra så få ingredienserna i en rätt och ändå Såå himla gott.

Det kräver inte heller mycket tid.

 

Recept för 4 portioner

500 g spenat frysta / färska

1 burk kikärtor

1 burk krossade

1 msk tomatpuré

1 tsk gurkmeja

1 tsk kummin

1 tsk paprika pulver

3 st vitlöksklyftor

1 gul lök

1 msk ingefära

1,5 st grönsaksbuljong

salt och peppar.

olja

2- 3 dl vatten.

 

Gör så här

 

Skala löken och finhacka.  Finriven vitlök och ingefära   Hetta upp olja i en kastrull fräs löken, vitlöken och ingefära några minuter på låg värme ca 2 . Tillsätt tomatpuré och försätta  stek lite till. Vänd alla kryddor och lägg i krossade tomater och smula ner buljongtärning.

Låt puttra tomatsåsen 10 minuter och tillsätt kikärtor, spenat och vatten.     Låt koka 20 minuter och smaka av salt och peppar.

 

 

 

 

 

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier