Saftigaste och godaste kycklingfilé som marineras härligt kryddblandningen och till det serveras med olika chilisås och ugnrostat potatis.
Ni måste bara testa , riktigt gott
Recept för 4 portioner
650 g kycklingfiléer
2 msk rapsolja
4 st vitlöksklyftor riven
1 msk ingefära riven
1 msk xawaash kryddblandning
1 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
2 msk vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk färska koriander.
Gör så här
Börjar med att blanda ihop ingredienser till marineraden i en skål och skär kycklingen lagom stora bitar.
Lägg kyckling i påse och häll över marinerat. Säg till att kyckling marineras ordentligt. Ställe kyckling i kylen över natten.
Satt ugnen 225 g och gärna grillfunktioner. Blötlägg träspetten minst 30 minuter. Trä kycklingbitar på spetten och lägg dem på ugnsform som du lägd bakplåtspapper under. Grilla kyckling 12 – 15 minuter i ugnen. Har serverad med chilisås (basbaas cagaar ). Basbaas cagaar- Grön chilisås