Ciabatta – Italienska bröd.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Har man smakat ciabatta en gång så är det kört, beroende framkallande kallar jag detta bröden för att den är såå gott och det passar när som helst.

Jag serverad med  kronärtskocksröra, riktigt gott. Behöver inte knåda utan bara blanda ihop och låt jäsa över natten.

 

Recept

2 cup mjöl

1 cup  fullkorn mjöl

0,5 tsk salt

1 tsk socker    (kan uteslutas)

0,5 tsk torr jäst

1,75 dl  vatten.

 

Gör så här

 

Sikta ner i en skål mjöl, salt, jäst  och socker. Häll i vattnet lite i taget tills allt går ihop.  Täcke med plastpåse  och ställ in ugnen över natten.  Degen bildas bubblor efter några timmar.  Stjälp upp degen försiktigt på ett ordentligt bakbord. degen är väldigt mjuk och det är så ska vara. Blötta dina fingerar och dra ut degen och vik in på båda sidan. Låt  degen jäsa 40 minuter. Efter 40 minuter dela degen 6 lika stora eller 12 små frallor.  Lägg  frallorna  på plåt med bakpapper.  Strö  mjöl  på bröden  och låt jäsa 1 timme.     Värm ugnen 250 g och grädda bröden mitt i ugnen 15-17 minuter. Tar ut och låt svalna.

 

Hoppas att ska  smaka!

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier