Chili con carne.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Mustigt, hett och riktigt  god gryta.  Detta är tyvärr inte vardagens middag som fixar  på 30 minuter, men kan lova att du kommer laga den  rätten flera gånger.

Perfekt att frys in matlådor och du kan variera med olika typer av bönor, quorrnfärs eller kycklingfärs.   Chili con carne har lagat flera gånger och experimenterad för att byta ut en ingrediens till annan ingrediens men nu  har jag  hittat  och hoppas att du testar.  Har du testat att ha mörk choklad i den gryta? Den gör stor skillnad smaken.

 

 

Recept

500 g nötfärs/ Quorn färs/ kycklingfärs

2 st gul lökar

5 st vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 tsk oregano

1 tsk paprika pulver

1  tsk chiliflaks

0,5 tsk fänkål pulver

1 tsk kummin

2 st köttbuljongtärning

1 pkt vitabönor i tomatsås

2 dl majs

1 pkt kidneybönor

30 g mörk choklad

5 dl buljong/ vatten

4 msk olja

salt och peppar

 

Gör så här

 

 

Skala och hacka lökarna  vitlöken. Hetta upp olja i en gryta, bryn löken, vitlöken en liten stund. Tillsätt färsen och stek på  hög varm tills den fått fin färg.

Blanda ner torra kryddorna och tomatpuré  och fortsätt steka under omröring. Lägg i krossade tomater, buljong eller vatten, buljongtärning   och låt alltsammans koka ihop minst 1,5 timmer.   Kom ihåg om din buljong är tillräckligt saltat så måste du ta  1 buljongtärning men bara med vatten går att bra med både två.    Nu är grytan mustig och har blivit tjock.  Rör ner både bönorna, majsen och mörk chokladen och smaka av salt. Låt stå och koka 20-30 minuter på låg varme.  Späde ut mer vatten/ buljong vid behöv.

 

PS, behåll vitabönorna i tomatsås men kidneybönor måste skölja ordentligt.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier