Otroligt och väldigt smakrikt kyckling med asiatiska smak. Bästa med rätten är att den sköta sig själv i ugnen medan du lekar med barnen eller du gör något annat.
Perfekt för matlåda nästa dag med ris/ kokt potatis eller bara grönsaker.
Recept
1 kg kycklinglår
2 bukar kokosmjölk
1 dl vatten
1 stor gul lök
1 citrongräs
4 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
2 st tomater
100 g baby spenat
1 msk grön curry
2 msk tom yum paste
1msk fisksås
1 msk socker
salt och peppar.
Gör så här satt ugnen 225 g.
Tina upp kyckling om använder frysta. Torka kycklingen med hushållspeppar och krydda salt, peppar och lägg åt sidan. Skala löken vitlöken, ingefära och hacka fint . Hacka grovt tomaterna. Hackafint hälften av citrongräsen .
Hett upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och citrongräsen något minut. Tillsätt både curry paste och fortsätt fräsa allt tillsammans. Lägg i hackade tomater och försätt att steka 5 minuter.
Häll över kokosmjölken, vatten och rör runt lite och smaka av fisksås , socker, salt och peppar. Koka upp och stäng av spisen.
Häll i såsen i en ugn form och lägg i kycklingen och baka mitten av ugnen 1 timme. Tar ut kycklingen och rör ner spenaten.
Servera med nykokt ris och sallad
Nästan allt du behöver för grytan.
Jag använder två olika curry paste, green curry paste och tom yum paste men du kan bara använda den gröna. Green curry paste är ganska stark och tom yum är mild.
Hoppas att ska smaka!