Koreanska färs är lättlagat, smakrikt och jättefavorit hos oss.
Lagar den rätten en gång i vecka för att mina barn älskar det.
Recept
500 g nötfärs/ vegofärs
4 msk soja sås
2 msk mörk soja
2 msk brunsocker
1 msk risvinäger
6 st vitlök finhackat
1 msk färsk ingen fara
1 msk sesamolja
1 gul lök finhackat
3 st salladslök
olja
salt och peppar
Här är det såsen som jag använder.
Gör så här
Skala vitlöken, löken och finhacka.
Blanda ner alla ingrediensen i färsen förutom sesamolja och låt marinerar 30 minuter men helst 2- 3 timmer.
Hetta upp olja i stekpannan tills det bli riktigt värmt och lägg i färsen. Rör runt ordentligt tills klumpfri köttet. Låt steka 15 minuter eller tills all vätska suget in. Tillsätt hackade salladslöken, sesamoljan och smaka av salt och peppar.
Servera gärna jasmin ris och valfri grönsaker.
Hoppas att ska smaka.