Hela Östafrikanska länder använder den bröden såsom Kenya, Uganda, mozambique och även i Somalia har sin egen varsion. Min tolkning Uganda. En riktigt saftigt och jättegod.
Recept
5 dl mjöl
2 msk socker ( kan uteslutas)
0,5 tsk salt
3 msk olja
2 dl + 2 msk ljummet vatten.
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.
Tillsätt olja och vatten och arbeta degen minsta 10 minuter.
Dela brödet små bollar och lägg i en fat.
Pensla med olja faten och lägg bollarna. Täcka med plastfolie.
Låt degen vila degen 20 minuter.
Kavla bröd så här stor och pensla olja hela degen
Rulla degen hela vägen.
Snurra som en bullar och försätt
Dags att att steka brödet.
Tryck lite med handen och kavla.
Stek bröd med torr stekpannan och pensla med olja innan du vänd den. Fortsätt tills alla brödet är klara.
Hoppas att ska smaka!