Injera – lättlagat Ethiopian och Eritrea injera

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

I vanliga fall brukar ta tre dagar att göra injera.

3 dl vetemjöl special
2 dl lantbrödsmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk torr jäst
1 tsk bakpulver
6-7 dl vatten

Lägg i en stekpanna lantbrödsmjöl och special mjölet och rosta 10 -15 minuter på spisen och låt svalna.

Lägg allt i blandar och mixa ordentligt.

Låt jäsa 1,5 – 2 timmar. Häll i 0,5 dl vatten och mixa en gång till,  smeten ska vara precis som pannkaka smeten.

Baka en torr stekpanna.

Hoppas att det ska smaka!!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier