Krämig rissoto med cchampinjoner och purjolök

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Ibland är det svårt att lyckas rissoto men så är det inte , behöver lite tålamod och rätt temperatur.

4 dl rissoto rise (Arborio)
250 g champinjoner
1 purjolök
2 st vitlök
1 liten lök
0,5 dl persilja finhackad
30 g smör
2 dl majs
1,5 dl parmesanost
8 dl buljong
1 tsk svartpeppar
1/ 2 röd paprika
1/ 2 grön paprika.
2 msk olja

Gör så här

Hetta upp olja och hälften smöret och stek champinjoner tills dem fått färg, tillsätt hackde paprikor och rör runt lite. Tar ut och lägg åt sidan.
Häll i mer olja i kastrullen och stek purjolök, löken, vitlök tills mjuknat. Lägg rissoto rise och stek under omrörning nån minut. Tillsätt under omrörning ca 2 dl kokande buljong och låt småputtra in i riset. Späd med buljongen vartefter den kokar in.Rör om ständigt och när riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten. Rör ner champinjoner, paprikor, majset, parmesanost, persilja och smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier