biryani med grönsaker

Kök

Indisk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Biryani är en godaste riset jag vet och man göra med kyckling också men själv tycker är godaste med grönsaker.

Instruktioner

Recept för 4 portioner

3 dl basmatiris

0,5 g saffran

1 liten broccoli huvud

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1/2 blomkål

3 st poatisar

2 st morötter

100 Haricot Verts

1,5 dl yoghurt

1 tsk paprika pulver

0,5 tsk chili pulver

1 tsk gurkameja

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander pulver

1 tsk Garam Masala

1 hel kanel

2 lagerblad

2 msk olja

salt och peppar

0,5 dl koriander

0,5 dl mynta

1 grönsaksbuljong

20 g smör

 

Gör så här

Börjar med att tvätta riset 2 -3 gånger och blötlägg 20 min. Koka vatten i en står kastrul med salt. Koka riset 7 minuter.  Sila av riset och lägg åt sidan.  Hacka alla grönsaker och tillsätt torra kryddor, yoghurt.  Hetta upp olja  i en panna lägg i lagerblad, kanel hel spiskummin rör runt och tillsätt löken och vitlöken några minuter.  Häll över grönsaker med marinaden och smula ner. Låt  steka grönsakerna. 10 minuter.   Häll över kokta riset , saffran som du blandat med liten vatten och avsluta med hackade koriander och mynta.  Smälta smöret och tillsätt sista innan du stänger av. låt stå 10 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier