Krämig pasta med spenat, körsbärstomater och kronärtskocka

Kök

Nordisk

Tid

15 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Godaste, krämigast pasta som du gör knappt 15 minuter. Så himla gott och dina gäster blir imponerad hur enkel och gott denna pasta är. (Stort plus att barnet älskade också.) Mina rekommendationer är att lag aen gång veckan minst.

Instruktioner

Recept för portioner

 

300 g pasta valfritt

 

1 burk kronärtskock

2 dl crem fraiche

1 dl vatten från pastan

1 lök

2 st vitlöks

20 st körsbärstomater

150 g spenat

2 msk olivolja

1 msk smör

1 citron zest och saften av 1/2

1 buljong grönsaks

nypa chili flasks

2 msk persilja

1 dl parmasoan

salt och peppar.

 

 

 

Gör så här

 

Koka vatten en kastrull med salt och koka pastan 2 min mindre enligt avgivningen tiden.

 

Skala löken och vitlöken och hetta upp olja en panna. Fräs löken , vitlöken nån min. Dela tomater i mitten och lägg tillsammans med kronärtskocka och smula ner buljong och låt koka 5 min. Tillsätt crem fraishe, spenat och vatten från pastan. häll ner kokta pastan, ost och hackade persilja.  avsluta citronsaft mer ost och persilja. servera direkt. Funkar också som matlådda.

 

 

 

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier