Recept för 4 portioner
300 g kycklingfilé
3 dl kokta jasmin ris
1 gul lök
3 st vitlök
2 dl blandat grönsaker , ( som majs, gröna ärtor , olika paprika )
3 st salladslök
1 msk Sambal paste (chili paste )
2 msk ketjap manis – Indonesiska soja
1 buljong tärning
salt ouch peppar
3 msk natural olja
1 dl vatten
Så här gör du
Börjar att koka riset enligt instruktionen på förpackningen. Låt riset vara helt kallt .
Hacka löken , vitlöken och skär kycklingen strimlor
Hetta upp olja i en stor panna. Fräs löken , vitlöken något minuter , tillsätt kyckling och stek hög värme. Sänka värmen och lägg 1 msk ketjap (soja) och 1 tsk chili pasta och smula ner buljong . Rör om runt 3 min och häll över vatten. Låt koka 5 minuter. lägg i hackade grönsaker, salladslök, ris och resten av chili 🌶 men smaka innan du tillsätter. Blanda allt väl och njut. Har du ägg hemma , stek och servera tillsammans. jag hade inte ägg hemma.