Pannbiff med med Somliska kryddayblandning

Kök

Nordisk

Tid

35 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Godaste biffar ever

Instruktioner

Pannbiff är en godaste jag vet  Det är första Svenska husmanskosten jag fick  lära mig av min kollega för nästan 20 år sedan. 

Vi har  på menyn nästan varje vecka hos oss ich vi älska den rätten. Men jag har testat att tillsätt med Somaliska  kryddayblandning vilket jag blev överraskad av smakar. Riktigt blev det.

 

Recept för 6 portioner

750 g färsk

1 ägg

1 dl grädde

0,5 dl mjölk

1 dl ströbröd

Kryddat 

1 msk lök pulver

1 tsk spiskummin malen

1 tsk koriander malen

1 tsk salt

1 tsk kanel

1 ml kardemumma malen

1 ml kanel.

 

Skysås

6 små lökar eller 4 stora

1 dl vatten

1 dl grädde

1/2 buljong tärning

1 msk socker

salt och peppar

2 msk smör

1 msk olja

 

Så här gör du

Börjar med att skala löken och skiva löken tungt . Hetta upp smör och olja i en panna stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salt och rör om då och då tills den är mjuk. Undertiden förbered biffarna. Blanda i en skål, mjöl, grädde, vatten och ströbröd och låt stå 10 minuter åt sidan. Lägg köttet en djup skål och tillsätt ägg, torra kryddor, strbrödet blandning samt salt och peppar. Blanda för hand tills allt går ihop.  Forma biffarna 6 lika stora. Hetta upp smör och olja en annan panna och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Lägg biffar i en ugnsform och häll över Skysås som du förbereda tidigare.  Sätt ugnen 180 grader och tillaga i ugnen 15 minuter.  Servera med önskat tillbehör.

 

Hoppa ska smaka 💕

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier