krämigt krämig röda linser

Kök

Indisk

Tid

30 min

Portioner

3

Svårighet

Enkel

Hoppas att ska smaka , godaste linserna ever.

Instruktioner

Denna krämiga röda  linser som serveras med pocherat ägg och hett smör. Ni MÅSTE BARA TESTA

 

 

Recept för 2-3 portioner

2,5 dl röda linser

3 dl vatten att koka linserna

nypa salt

 

såsen 

1 burk kokosmjölk

1/2 burk krossade tomater

eller färska tomater

1 msk tomatpurén

3 st vitlöksklyfta

1 gul lök

1 msk ingefära färska

1 tsk paprika pulver

1 tsk spiskummin

0,5 tsk gurkmeja

1,5 buljong tärning

salt och peppar

 

Het och kryddat  smör att garnera 

2 -3msk smör

o,5 tsk spiskummin frön

,5 tsk paprika pulver

2 st chili torr

Serveras 

Tunnbröd

Pocherat ägg

 

 

Så här gör du

 

Koka linserna med lätt saltat vatten tills dem är mjuk och lägg åt  sidan. . Heta upp olja stek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt torra kryddor, tomatpuré  och rör runt. Häll över krossade tomater, kokosmjölk , buljong tärning  och låt puttra 5 minuter under lock. Rör ner kokta linser och låt koka 5 minuter till. Smaka av salt och peppar och stäng av spisen. En Annan stekpanna, Hetta upp smör och lägg i spiskummin frön, paprika pulver och chili och stekl att tills börjar

dofta. Lägg  kokta linserna i en stor fat och garnera kryddiga smör och pocherat ägg.    Jag har serverad tunnbröd och länken finns nedre.

Sabaayad – Somaliska tunnbröd som serveras hett mungbönor gryta

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier