Borani banjan- stekt aubergine i tomatsås

Kök

Asiatisk

Tid

35 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Friterad att aubergine i tomatsås

Instruktioner

Ljuvligt och fantastiska GOTT maträtt från Afghanistan,  friterad aubergine i  hett tomatsås som serveras vitlökssås och färska bröd.  Perfekt till färska bröd

 

 

 

Recept för 4 portioner

 

2 st  aubergine  600 g

olja att fritera

 

Såsen 

1 burk krossade tomater

1/2 gul lök hackat

3 st vitlöksklyfta  pressat

2 st gröna chili hackat

2 st tomater färska  Skär skivor

1 liten gul lök  ( SKÄR  strimlor)

1 msk tomatpure

1 tsk gurkmeja

1 tsk spiskumminen

1 tsk paprika pulver  Kan utesluta

1 buljongtärning

2 dl vatten

salt och peppar

2 msk olja

Vitlökssås 

2 dl yoghurt Turkisk

0,5 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 tsk oregano torr

salt och peppar

färska persilja att garnera vid servering.

 

 

Så här gör du , börjar att skära  aubergine fina tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och fritera aubergine varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av .

Sakla löken , vitlöken och stek i olja 2 minuter. Tillsätt tora kryddor och rör runt lite. Häll över krossade tomater , tomatpure , vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka 15-20  minuter.   Varva runt skivade tomater, friterade aubergine, löken och chili och låt koka på låg värme 10 minuter.

Under tiden förbered såsen genom alla blanda alla ingredienserna i en skål och ställa i kylen.  I en stor fat lägg  såsen första och toppa auberginer gryta och avsluta med att garnera yoghurt, oregano och färska persilja.

 

 

Hoppas att ska smaka

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier